Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пастички ”Тирамису”

От Кухнята на Джу Кухнята на Джу
20’ Подготовка
40’ Време за готвене
10 Порции
2 Трудност

За блата:
125 гр черен шоколад,
4 бр белтъци,
40 гр захар,
30 гр масло,
1 жълтък;

За крема:
3-те останали жълтъка,
1 бр. кутия маскрапоне,
100 гр захар,
30-40 мл Бейлис;

За глазурата:
200 гр шоколад,
50 мл мляко,
50 мл сметана,
25 гр захар,
20 гр масло

Това е лично моя идея, за която получих вдъхновение от 24kitchen :)

Блат

Разбиват се белтъците на гъст сняг, към тях се добавя захарта и се разбиват до получаване на твърд сняг. Шоколадът се разтапя на водна баня, след което се отделя от котлона и се добавя към него маслото, а след него и жълтъка. Разбива се добре и към тази смес се добавя част от белтъците. Смесваме добре и добавяме към останалите белтъци. Получената смес поставяме в пош и правим бисквити върху хартия за печене. Пече се в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 12 минути. Готовите бисквити оставяме да се охладят.

Крем
Разбиваме жълтъците със захарта докато побелеят, към тях добавяме около 30-40 мл Бейлис, а след това постепенно добавяме и маскрапонето. Получава се гъст крем, който поставяме в пош и шприцоваме върху бисквитките.
Поръсваме с филирани бадеми.

Глазура
По желание може получените пастички да се полеят с шоколадова глазура.
В тенджера се слагат захарта, маслото, млякото и сметаната да кипнат, към тях се добавя шоколада. Бърка се, докато се получи гладка смес. С тази глазура се покриват сладките.

Приятен апетит!

Дайте оценка:

Тагове: краве масло маскарпоне бяла захар сладкарска сметана черен шоколад прясно мляко кафява захар млечен шоколад жълтък брашно белтък

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче