Риба (спрямо членовете на семейството),
морска сол,
смлян черен пипер,
сок от един лимон,
чесън,
олио,
краве масло,
бяло вино,
девесил,
пресен лук,
гьби,
моркови;
За топлия сос:
100 мл прясно мляко,
2 твърдо сварени яйца,
сол, черен пипер, магданоз, малко лимон
Изчистваме рибата и я почистваме внимателно от вътрешностите. Хубаво е да се направи колкото се може по мальк разрез на корема. Намазва се вътрешността сьс сол и черен пипер.
За плънката задушаваме за 20 минути в краве масло и малко бяло вино ситно нарязан пресен лук, гьби и моркови, подправени със сол, черен пипер, девесил. Напълваме рибата и я зашиваме. Преди да я сложим на скарата или на плоча я намазваме с олио, натъркваме леко със сол и чесьн, правим няколко разреза, които поливаме със сока от лимон и бялото вино и печем до готовност.
Гарнитурата може да бъде от картофки, гриловани зеленчуци, доматен сос или моят любим топъл сос. Загряваме млякото, добавяме магданоза, яйцата - нарязани на дребно, солта, черния пипер, лимоновия сок. Бъркаме до сгъстяване и още топъл го изливаме върху лаврака.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност