Риба (спрямо членовете на семейството),
морска сол,
смлян черен пипер,
сок от един лимон,
чесън,
олио,
краве масло,
бяло вино,
девесил,
пресен лук,
гьби,
моркови;
За топлия сос:
100 мл прясно мляко,
2 твърдо сварени яйца,
сол, черен пипер, магданоз, малко лимон
Изчистваме рибата и я почистваме внимателно от вътрешностите. Хубаво е да се направи колкото се може по мальк разрез на корема. Намазва се вътрешността сьс сол и черен пипер.
За плънката задушаваме за 20 минути в краве масло и малко бяло вино ситно нарязан пресен лук, гьби и моркови, подправени със сол, черен пипер, девесил. Напълваме рибата и я зашиваме. Преди да я сложим на скарата или на плоча я намазваме с олио, натъркваме леко със сол и чесьн, правим няколко разреза, които поливаме със сока от лимон и бялото вино и печем до готовност.
Гарнитурата може да бъде от картофки, гриловани зеленчуци, доматен сос или моят любим топъл сос. Загряваме млякото, добавяме магданоза, яйцата - нарязани на дребно, солта, черния пипер, лимоновия сок. Бъркаме до сгъстяване и още топъл го изливаме върху лаврака.
Риба (спрямо членовете на семейството),
морска сол,
смлян черен пипер,
сок от един лимон,
чесън,
олио,
краве масло,
бяло вино,
девесил,
пресен лук,
гьби,
моркови;
За топлия сос:
100 мл прясно мляко,
2 твърдо сварени яйца,
сол, черен пипер, магданоз, малко лимон
Изчистваме рибата и я почистваме внимателно от вътрешностите. Хубаво е да се направи колкото се може по мальк разрез на корема. Намазва се вътрешността сьс сол и черен пипер.
За плънката задушаваме за 20 минути в краве масло и малко бяло вино ситно нарязан пресен лук, гьби и моркови, подправени със сол, черен пипер, девесил. Напълваме рибата и я зашиваме. Преди да я сложим на скарата или на плоча я намазваме с олио, натъркваме леко със сол и чесьн, правим няколко разреза, които поливаме със сока от лимон и бялото вино и печем до готовност.
Гарнитурата може да бъде от картофки, гриловани зеленчуци, доматен сос или моят любим топъл сос. Загряваме млякото, добавяме магданоза, яйцата - нарязани на дребно, солта, черния пипер, лимоновия сок. Бъркаме до сгъстяване и още топъл го изливаме върху лаврака.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност