Необходими продукти:
- 1 супена лъжица растително олио
- ½ глава лук, нарязан
- 1 среден варен картоф (останали варени или печени картофи също са подходящи), нарязан на кубчета
- 1 ч.л. къри на прах
- 1 ч.л. черен сусам
- 2 големи яйца, разбити
- 1 супена лъжица кисело мляко
- чили сос на вкус, по желание
Начин на приготвяне:
- Загрейте по-голямата част от олиото в тиган. Запържете лука за 10 минути, докато започне да се карамелизира, след това добавете картофите и запържете за още 8 минути, докато краищата започнат да стават хрупкави.
- Добавете кърито на прах, по-голямата част от черния сусам, малко сол и черен пипер и капка вода. Гответе 1-2 минути, след което ги изсипете в чиния.
- Избършете тигана с кухненска хартия.
- Увеличете котлона и добавете останалото масло в тигана.
- Добавете яйцата заедно с малко сол и черен пипер, след което разбъркайте с шпатула няколко пъти. Оставете да се готви за 30 секунди.
- Наредете картофите върху едната страна на омлета, докато горната част е все още несготвена съвсем.
- Сгънете омлета, за да покриете пълнежа, и гответе за последни 1-2 минути.
- При сервиране сложете малко от киселото мляко и чили соса.
ИЗБРАНО