Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Омлет по бомбайски

Засищащ и хранителен

5’ Подготовка
25’ Време за готвене
1 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица растително олио
  • ½ глава лук, нарязан
  • 1 среден варен картоф (останали варени или печени картофи също са подходящи), нарязан на кубчета
  • 1 ч.л. къри на прах
  • 1 ч.л. черен сусам
  • 2 големи яйца, разбити
  • 1 супена лъжица кисело мляко
  • чили сос на вкус, по желание

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте по-голямата част от олиото в тиган. Запържете лука за 10 минути, докато започне да се карамелизира, след това добавете картофите и запържете за още 8 минути, докато краищата започнат да стават хрупкави.
  2. Добавете кърито на прах, по-голямата част от черния сусам, малко сол и черен пипер и капка вода. Гответе 1-2 минути, след което ги изсипете в чиния.
  3. Избършете тигана с кухненска хартия.
  4. Увеличете котлона и добавете останалото масло в тигана.
  5. Добавете яйцата заедно с малко сол и черен пипер, след което разбъркайте с шпатула няколко пъти. Оставете да се готви за 30 секунди.
  6. Наредете картофите върху едната страна на омлета, докато горната част е все още несготвена съвсем.
  7. Сгънете омлета, за да покриете пълнежа, и гответе за последни 1-2 минути.
  8. При сервиране сложете малко от киселото мляко и чили соса.

Дайте оценка:

Тагове: къри олио лук чили картофи яйца кисело мляко сусам