Необходими продукти:
- 800 г пресни картофи, нарязани наполовина
- 1 лимон, тънко нарязан
- 3 супени лъжици листа от розмарин или мащерка, нарязани
- 3 супени лъжици зехтин
- 600 г сурова наденица, изстискана от червото и направена на хапки
- 1 връзка пресен лук, нарязан на 4 см дължина
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 220 градуса.
- Изсипете картофите в голяма купа и ги смесете с резените лимон, нарязаните билки, зехтина и малко сол и черен пипер. Разбъркайте добре, за да се покрият равномерно.
- Прехвърлете в тава за печене, като разпределите картофите на един слой.
- Печете около 20 минути, докато започнат да стават златисто кафяви. Когато това се случи, добавете наденицата и гответе още 10-15 минути, докато покафенее и стане готова.
- Добавете пресния лук и запечете няколко минути, за да омекне.
- Сервирайте веднага в компанията на студена бира.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО