Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Наденички с пресни картофки

Сервирайте със студена лагер бира

10’ Подготовка
40’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 800 г пресни картофи, нарязани наполовина
  • 1 лимон, тънко нарязан
  • 3 супени лъжици листа от розмарин или мащерка, нарязани
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 600 г сурова наденица, изстискана от червото и направена на хапки
  • 1 връзка пресен лук, нарязан на 4 см дължина

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 220 градуса.
  2. Изсипете картофите в голяма купа и ги смесете с резените лимон, нарязаните билки, зехтина и малко сол и черен пипер. Разбъркайте добре, за да се покрият равномерно.
  3. Прехвърлете в тава за печене, като разпределите картофите на един слой.
  4. Печете около 20 минути, докато започнат да стават златисто кафяви. Когато това се случи, добавете наденицата и гответе още 10-15 минути, докато покафенее и стане готова.
  5. Добавете пресния лук и запечете няколко минути, за да омекне.
  6. Сервирайте веднага в компанията на студена бира.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин розмарин мащерка пресен лук наденица лимон картофи

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче