1/3 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. захар
2 с.л. мед
1 ч.л. канела
1/2 ч.л. джинджифил
1 ч.л. сода бикарбонат
500 г брашно
цели орехови ядки
Разбъркайте яйцата, олиото, захарта и меда. Към това добавете содата, канелата и джинджифила и започнете да добавяте брашното. Трябва да се получи меко, нелепкаво тесто. Внимавайте да не прекалите с брашното, защото меденките ще станат твърди.
От тестото започнете да оформяте малки топчета, с големината на орех, а в средата на всяко топче притиснете една орехова ядка. Подредете така всички топчета в тава с хартия за печене. Оставете разстояние между тях. Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна до порозовяване.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО