50 г бульон даши
2 листа лайм
кората по 1 лайм
1 стрък лимонова трева
250 г оризови нудъли
2 яйца
1 малък морков
1 стрък зелен лук
1 люта чушка
50 г кимчи сос
В малка тенджера слагаме кората и листата на лайм. Лимоновата кора начукваме с обратното на ножа, срязваме на 3-4 парчета и слагаме вътре, добавяме водата и бульона даши. Кипваме всичко, покриваме с капак и оставаме да се задуши за 5 минути.
През това време слагаме оризовите нудъли в купа и покриваме с вряща вода и оставяме за 10 минути. Пошираме яйцето и го оставяме върху хартия да се отцеди. За да са добре поширани яйцата, има 2 ключови стъпки - яйцето да е възможно най-прясно и водата да не ври, а да е под точката на кипене - идеално рохко яйце става за 3 минути.
Нарязваме моркова на тънки пръчици, чушката на кръгчета, зеленият лук под ъгъл. Слагаме нудълите в чиния, заливаме с бульона даши (който сме отцедили), слагаме соса кимчи върху нудълите и отгоре поставяме пошираното яйце. Поръсваме с моркова, чушката и лука.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО