Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Ледено Тирамису

От [email protected] mariq_kalaidjieva@abv.bg
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

5 яйца 500гр. маскарпоне 150гр. пудра захар(ако някой обича по-сладко може и 200) бишкоти савоярди 2 пакета 2с.л. нес кафе амарето на вкус 2с.л. кафява захар 200мл. бадемово мляко сурово какао

Крем: Жълтъците и пудрата захар се разбиват с малко амарето докато увеличат обема си 2-3 пъти. Маскарпонето се добавя на порции към жълтъците и се бърка с дървена лъжица докато се получи еднородна смес. Белтъците се разбиват на сняг. След това се прибавят към жълтъците и маскарпонето. Разбърква се внимателно. Бишкотите се потапят за кратко в предварително смесените кафе, мляко, кафява захар и амарето. Реди се един ред бишкоти, един ред крем... накрая се поръсва с какао. Може да се украси по желание. Приберете за една нощ в хладилника и на сутринта ще имате прекрасно ледено тирамису за кафенцето :)

Дайте оценка:

Тагове: маскарпоне яйца пудра захар какао нескафе кафява захар бадеми бишкоти Савоярди

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче