500 гр маскарпоне
150 гр пудра захар (ако някой обича по-сладко, може и 200 гр)
2 пакета бишкоти савоярди
2 с.л. нес кафе амарето на вкус
2 с.л. кафява захар
200 мл бадемово мляко
сурово какао
Жълтъците и пудрата захар се разбиват с малко амарето, докато увеличат обема си 2-3 пъти. Маскарпонето се добавя на порции към жълтъците и се бърка с дървена лъжица, докато се получи еднородна смес. Белтъците се разбиват на сняг. След това се прибавят към жълтъците и маскарпонето. Разбърква се внимателно.
Бишкотите се потапят за кратко в предварително смесените кафе, мляко, кафява захар и амарето. Реди се един ред бишкоти, един ред крем, накрая се поръсва с какао. Може да се украси по желание. Приберете за една нощ във фризера.
ИЗБРАНО