Необходими продукти:
- 2 чаени лъжички семена от кимион
- Щипка люспи от лют червен пипер
- 2 супени лъжици зехтин
- 600 г моркови, измити и настъргани на едро
- 140 г червена леща
- 1 литър горещ зеленчуков бульон
- 125 мл прясно мляко
Начин на приготвяне:
- Загрейте голяма тенджера и запържете на сухо 2 чаени лъжички семена от кимион и щипка люспи от лют червен пипер за 1 минута, или докато започнат да подскачат в тигана и да отделят ароматите си.
- Извадете около половината от подправките с лъжица и ги оставете настрана. Добавете 2 супени лъжици зехтин, 600 г настъргани на едро моркови, 140 г червена леща, 1 литър горещ зеленчуков бульон и 125 мл мляко в тенджерата и оставете да заври.
- Оставете да къкри 15 минути, докато лещата се надуе и омекне.
- Пасирайте супата с пасатор или в кухненски робот до гладка консистенция.
- Овкусете по ваш вкус и завършете с лъжица кисело мляко. Сервирайте с хрупкав хляб или крутони.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО