Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Крем супа от червена леща и моркови

Лека и засищаща

10’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 чаени лъжички семена от кимион
  • Щипка люспи от лют червен пипер
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 600 г моркови, измити и настъргани на едро
  • 140 г червена леща
  • 1 литър горещ зеленчуков бульон
  • 125 мл прясно мляко

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте голяма тенджера и запържете на сухо 2 чаени лъжички семена от кимион и щипка люспи от лют червен пипер за 1 минута, или докато започнат да подскачат в тигана и да отделят ароматите си.
  2. Извадете около половината от подправките с лъжица и ги оставете настрана. Добавете 2 супени лъжици зехтин, 600 г настъргани на едро моркови, 140 г червена леща, 1 литър горещ зеленчуков бульон и 125 мл мляко в тенджерата и оставете да заври.
  3. Оставете да къкри 15 минути, докато лещата се надуе и омекне.
  4. Пасирайте супата с пасатор или в кухненски робот до гладка консистенция.
  5. Овкусете по ваш вкус и завършете с лъжица кисело мляко. Сервирайте с хрупкав хляб или крутони.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин моркови прясно мляко кимион лют пипер зеленчуков бульон червена леща

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче