Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Крехки бекончета

Могат да се използват като мезе или като добавка към бургери и други ястия

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
20’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 400 г бекон, на тънки парчета
  • Микс от сушени билки по избор
  • Зехтин
  • 2 с.л. сол
  • Сок от 1/2 буркан кисели краставички
  • Ябълков оцет
  • 1 глава кромид лук, на едро
  • 80 г краве масло
  • 500 мл светла бира
  • Пържени картофки, за гарнитура

Начин на приготвяне:

  1. Беконът се нарязва на тънки ленти, които се намазват със зехтин от двете страни и се овкусяват в дълбока купа с подправки по избор. Добавя се солта и всичко се разбърква с ръце.

    Снимка: Юлиян Илиев

    Снимка: Юлиян Илиев

  2. Добавят се сокът от киселите краставички, 300 мл от бирата и още малко зехтин. Купата се запечатва със стреч фолио и се оставя в хладилника между 6 и 24 часа. Колкото повече, толкова по-вкусни ще станат бекончета.

    Снимка: Юлиян Илиев

  3. Нагорещява се тиган на силен огън и парчетата месо се пържат от двете страни на порции, за да не се допират едно в друго.

    Снимка: Юлиян Илиев

  4. На минимална степен на друг свободен котлон се слага малка тенджера с малко зехтин и бира на дъното.
  5. Всяка порция готови бекончета се слага в тенджерата и тя се покрива с капак.

    Снимка: Юлиян Илиев

  6. В нея се добавят и две бучки краве масло.

    Снимка: Юлиян Илиев

  7. Накрая в тигана се запържва лука, колкото да хване коричка и се слага в тенджерата.
  8. Тя се раздрусва добре при затворен капак и се оставя 5 мин., за да се задуши ястието.

    Снимка: Юлиян Илиев

  9. Мезето се сервира с гарнитура от пържени картофки и пресен хляб.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло червен пипер мащерка бира пържене бекон ябълков оцет риган картофи кисели краставички кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче