Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
5 яйца,
2 и 1/2нч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1 бакпулвер
1 ванилия
4 с.л. смляни орехи

Карамелена заливка:
1/2 ч.ч. захар
1 и 1/2 ч.ч. вода

Яйцата заедно с 50 мл топла вода разбийте с миксер на висока скорост до пухкав крем. Добавете ванилията и захарта и след 10 мин. постепенно прибавете смесеното с бакпулвер брашно. Сместа изсипете в намазана с олио форма, дъното на която е поръсено със смлените орехи. Печете в загрята фурна на 160 градуса 35-40 мин. Карамелизирайте захарта за заливката и я разтопете в упоменатото количество вода. Изпечения кейк обърнете в чиния и още топъл сиропирайте, като постепенно поливате със супена лъжица.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче