2 и 1/2нч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1 бакпулвер
1 ванилия
4 с.л. смляни орехи
Карамелена заливка:
1/2 ч.ч. захар
1 и 1/2 ч.ч. вода
Яйцата заедно с 50 мл топла вода разбийте с миксер на висока скорост до пухкав крем. Добавете ванилията и захарта и след 10 мин. постепенно прибавете смесеното с бакпулвер брашно. Сместа изсипете в намазана с олио форма, дъното на която е поръсено със смлените орехи. Печете в загрята фурна на 160 градуса 35-40 мин. Карамелизирайте захарта за заливката и я разтопете в упоменатото количество вода. Изпечения кейк обърнете в чиния и още топъл сиропирайте, като постепенно поливате със супена лъжица.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО