Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Едно гаспачо на следващо ниво

Разхладете се подобаващо

30’ Подготовка
5’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 кг зрели домати, едро нарязани
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 2 малки филийки хляб
  • 1 зряла червена чушка
  • ½ краставица, обелена и ситно нарязана, плюс допълнително при сервиране (по желание)
  • 2-3 супени лъжици оцет от шери или друг
  • 2 скилидки чесън, счукани
  • 75 мл екстра върджин зехтин, плюс допълнително при сервиране
  • листа босилек, при поднасяне

Начин на приготвяне:

  1. Сложете нарязаните домати в голяма купа и оставете настрана.
  2. Загрейте зехтина в тиган на среден огън и запържете хляба до златисто, около 2-3 мин. от всяка страна, след това го накъсайте на големи парчета и добавете в купата с доматите.
  3. Изпечете чушката и я обелете и изчистете от семената и дръжката.
  4. Накъсайте я и я добавете към доматите и хляба заедно с наситнената краставица, щипка морска сол, 2 супени лъжици оцет и чесъна. Оставете за 2 часа на стайна температура, за да се накиснат леко доматите.
  5. Прецедете през едро сито в купа. Подправете на вкус, като добавите още оцет, ако е необходимо.
  6. Рабъркайте вътре зехтина, след това охладете за поне 4 часа или в идеалния случай - за една нощ. Може да се съхранява на охладено място до три дни.
  7. Сервирайте гаспачото, като го завършите със смлян черен пипер, струйка екстра върджин зехтин, още малко нарязана краставица и няколко листа босилек.

Купете чинии и купи

Инвестирайте в уюта на дома си и изберете един от многото изключителни комплекти дървени или материални купи и чинии

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън домати краставици оцет чушки хляб босилек

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче