2 пакета обикновени бисквити
2 пакетчета крема сирене
1 кофичка заквасена сметана
1 ч.ч. захар
2 яйца
ванилия
около 250 г масло
настъргана кора от портокал
Натрошавате бисквитите (използвайте кухненски робот, ако нямате - натрошете ги с точилка). Изсипете ги в намазнена с масло форма за печене с ринг. Върху тях изсипете разтопеното масло. Оставете в хладилника да се охлади.
В купа смесете крема сиренето, заквасената сметана, 1 ч.ч. захар, двете яйца и ванилията. Разбърквайте до получаване на гладка смес. Изсипете тази смес върху охладените вече бисквити и запечете в загрята фурна до порозовяване на горния слой - приблизително 40 мин. Оставете да престои в изключената фурна поне час.
Отгоре може да сложете сладко, аз сложих настъргана портокалова кора. Преди да разрежете, за да получите идеален разрез, без да се трошат бисквитите и без да се нарушава горния слой, потопете за няколко секунди ножа в гореща вода.
2 пакета обикновени бисквити
2 пакетчета крема сирене
1 кофичка заквасена сметана
1 ч.ч. захар
2 яйца
ванилия
около 250 г масло
настъргана кора от портокал
Натрошавате бисквитите (използвайте кухненски робот, ако нямате - натрошете ги с точилка). Изсипете ги в намазнена с масло форма за печене с ринг. Върху тях изсипете разтопеното масло. Оставете в хладилника да се охлади.
В купа смесете крема сиренето, заквасената сметана, 1 ч.ч. захар, двете яйца и ванилията. Разбърквайте до получаване на гладка смес. Изсипете тази смес върху охладените вече бисквити и запечете в загрята фурна до порозовяване на горния слой - приблизително 40 мин. Оставете да престои в изключената фурна поне час.
Отгоре може да сложете сладко, аз сложих настъргана портокалова кора. Преди да разрежете, за да получите идеален разрез, без да се трошат бисквитите и без да се нарушава горния слой, потопете за няколко секунди ножа в гореща вода.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност