Необходими продукти:
- 375 г крема сирене
- 150 мл течна сладкарска сметана
- 2 яйца
- 3 с.л. брашно
- 120 г захар
- няколко капки есенция ванилия
- кората на 1 лимон
- 100 г боровинки (по желание)
Начин на приготвяне:
- Крема сиренето, сметаната, яйцата, захарта, лимоновите корички и ванилията се смесват в купа. Разбиват се с миксер до гладък крем.
- Добавя се брашното и отново се разбива.
- Лист хартия за печене се намазва обилно с меко масло. Слага се във форма с падащи стени, с диаметър 18 см.
- Сместа се изсипва и се заглажда. Чийзкейкът се пече на 220 градуса в предварително загрята фурна без вентилатор 30 минути.
- Оставя се да се охлади напълно, поръсва се с боровинки и се сервира.
ИЗБРАНО