Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Чийзкейк "Сан Себастиан"

Свеж и невероятно вкусен

От Ивайла Тодорова
Ивайла Тодорова

Необходими продукти:

  • 375 г крема сирене
  • 150 мл течна сладкарска сметана
  • 2 яйца
  • 3 с.л. брашно
  • 120 г захар
  • няколко капки есенция ванилия
  • кората на 1 лимон
  • 100 г боровинки (по желание)

Начин на приготвяне:

  1. Крема сиренето, сметаната, яйцата, захарта, лимоновите корички и ванилията се смесват в купа. Разбиват се с миксер до гладък крем.
  2. Добавя се брашното и отново се разбива.
  3. Лист хартия за печене се намазва обилно с меко масло. Слага се във форма с падащи стени, с диаметър 18 см.
  4. Сместа се изсипва и се заглажда. Чийзкейкът се пече на 220 градуса в предварително загрята фурна без вентилатор 30 минути.
  5. Оставя се да се охлади напълно, поръсва се с боровинки и се сервира.

Дайте оценка:

Тагове: боровинки лимон яйца крема сирене ванилия сладкарска сметана бяло брашно захар мусковадо

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче