250 гр.меко масло,
400 гр. пълнозърнесто брашно,
1/2 ч.л. сода бикарбонат,
1/2 ч.л. сол,
1/2 ч.чаша бяла захар,
1/2 ч.чаша кафява захар /чаената чаша е с вместимост 150 гр./,
1/2 ч.л. канела,
1/4 ч.л.индийско орехче,
2 яйца с размер L,
100 гр. млечен шоколад
Разбива се маслото с двата вида захар до кремообразна консистенция. Последователно се прибавят яйцата, едно по едно до усвояване. Накрая се прибавя и предварително пресятото брашно със содата и солта. Разбърква се внимателно, прибавя се тиквеното пюре, подправките и шоколадовият чипс или шоколадът, нарязан на парченца.
Цялата смес се слага във фризера или в хладилника за няколко минути, за да се стегне. Ако бързате, във фризера за няколко минутки! С влажни ръце се оформят топчета, които се редят шахматно върху хартия за печене в тавата на фурната, на разстояние едно от друго. Пекат се на 170 градуса за 10-12 минути или докато краищата им покафенеят. Няма опасност да останат твърди, заради тиквеното пюре.
250 гр.меко масло,
400 гр. пълнозърнесто брашно,
1/2 ч.л. сода бикарбонат,
1/2 ч.л. сол,
1/2 ч.чаша бяла захар,
1/2 ч.чаша кафява захар /чаената чаша е с вместимост 150 гр./,
1/2 ч.л. канела,
1/4 ч.л.индийско орехче,
2 яйца с размер L,
100 гр. млечен шоколад
Разбива се маслото с двата вида захар до кремообразна консистенция. Последователно се прибавят яйцата, едно по едно до усвояване. Накрая се прибавя и предварително пресятото брашно със содата и солта. Разбърква се внимателно, прибавя се тиквеното пюре, подправките и шоколадовият чипс или шоколадът, нарязан на парченца.
Цялата смес се слага във фризера или в хладилника за няколко минути, за да се стегне. Ако бързате, във фризера за няколко минутки! С влажни ръце се оформят топчета, които се редят шахматно върху хартия за печене в тавата на фурната, на разстояние едно от друго. Пекат се на 170 градуса за 10-12 минути или докато краищата им покафенеят. Няма опасност да останат твърди, заради тиквеното пюре.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност