За тази рецепта ви е нужен само един тиган. Тя се прави много бързо и не изисква кой знае какви усилия, средства и време. Ястието става много приятно за небцето и засища доволно. Ето и как се приготвя.
Необходими продукти:
- 1 картоф, среден
- 2 с.л. зехтин
- 100 г гъби, малки
- 4 резена бекон
- 400 г боб в доматен сос
- 100 мл вода
- сол
- черен пипер
- 2 яйца
- стръкче пресен лук
Начин на приготвяне:
- Обелете картофите и ги нарежете на кубчета от по 0,5 см.
- Добавете зехтина в тиган, загрят на среден огън.
- Запържете гъбите до златисто, както и бекона, нарязан на дребно. Запържете за 4-5 минути, докато парченцата месо станат златисти.
- Добавете картофите и пържете още 3 минути.
- Изсипете боба заедно със соса от консервата. Добавете водата.
- Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. Изчакайте течността да изври и ако картофите са все още твърди, добавете още малко вода.
- Направете две вдлъбнатини в сместа с помощта на дървената лъжица и чукнете по едно яйце във всяка от тях.
- Покрийте с капак и оставете за 2-3 минути докато белтъкът се стегне.
- Свалете тигана от огъня и сервирайте с наситнен пресен лук.
- По желание може да сервирате и с гарнитура от печени наденички и гриловани домати.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО