Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бърза закуска: Яйца с боб

Бързо, качествено, евтино

5’ Подготовка
15’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

За тази рецепта ви е нужен само един тиган. Тя се прави много бързо и не изисква кой знае какви усилия, средства и време. Ястието става много приятно за небцето и засища доволно. Ето и как се приготвя.

Необходими продукти:

  • 1 картоф, среден
  • 2 с.л. зехтин
  • 100 г гъби, малки
  • 4 резена бекон
  • 400 г боб в доматен сос
  • 100 мл вода
  • сол
  • черен пипер
  • 2 яйца
  • стръкче пресен лук

Начин на приготвяне:

  • Обелете картофите и ги нарежете на кубчета от по 0,5 см.
  • Добавете зехтина в тиган, загрят на среден огън.
  • Запържете гъбите до златисто, както и бекона, нарязан на дребно. Запържете за 4-5 минути, докато парченцата месо станат златисти.
  • Добавете картофите и пържете още 3 минути.
  • Изсипете боба заедно със соса от консервата. Добавете водата.
  • Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. Изчакайте течността да изври и ако картофите са все още твърди, добавете още малко вода.
  • Направете две вдлъбнатини в сместа с помощта на дървената лъжица и чукнете по едно яйце във всяка от тях.
  • Покрийте с капак и оставете за 2-3 минути докато белтъкът се стегне.
  • Свалете тигана от огъня и сервирайте с наситнен пресен лук.
  • По желание може да сервирате и с гарнитура от печени наденички и гриловани домати.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер пресен лук бекон картофи яйца боб гъби

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче