Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бананови палачинки

Лесна и различна закуска в почивните дни

5’ Подготовка
10’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 350 г самонабухващо брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 2 добре узрели банана
  • 2 средно големи яйца
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 250 мл пълномаслено прясно мляко
  • Щипка сол
  • Масло за пържене

Начин на приготвяне:

  1. Пресейте брашното, бакпулвера и щедра щипка сол в голяма купа.
  2. В друга купа намачкайте узрелите банани с вилица до гладкост, след което при тях разбийте яйцата, ваниловия екстракт и млякото.
  3. Направете кладенче в сухите съставки и добавете течните. Смесете ги заедно до получаването на гладка смес.
  4. Загрейте на средна степен на котлона малко парченце масло в тиган с незалепващо покритие. Сипете 2-3 с.л. от тестото и пържете, докато на повърхността започнат да се образуват мехурчета. Тогава обърнете палачинката от другата страна за около 1-2 мин. Повторете процедурата с цялото тесто.
  5. Подредете палачинките в чинии на порции. Отгоре наредете кръгчета банани, полейте с кленов сироп или шоколад, а за финал поръсете с любимите си ядки.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло сол банани яйца ванилия бяло брашно прясно мляко бакпулвер

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче