Необходими продукти:
- 350 г самонабухващо брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 2 добре узрели банана
- 2 средно големи яйца
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 250 мл пълномаслено прясно мляко
- Щипка сол
- Масло за пържене
Начин на приготвяне:
- Пресейте брашното, бакпулвера и щедра щипка сол в голяма купа.
- В друга купа намачкайте узрелите банани с вилица до гладкост, след което при тях разбийте яйцата, ваниловия екстракт и млякото.
- Направете кладенче в сухите съставки и добавете течните. Смесете ги заедно до получаването на гладка смес.
- Загрейте на средна степен на котлона малко парченце масло в тиган с незалепващо покритие. Сипете 2-3 с.л. от тестото и пържете, докато на повърхността започнат да се образуват мехурчета. Тогава обърнете палачинката от другата страна за около 1-2 мин. Повторете процедурата с цялото тесто.
- Подредете палачинките в чинии на порции. Отгоре наредете кръгчета банани, полейте с кленов сироп или шоколад, а за финал поръсете с любимите си ядки.
ИЗБРАНО