Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Само с две съставки: Пюре от тиква

Прави се лесно и се съхранява дълго време

5’ Подготовка
120’ Време за готвене
5 Порции
2 Трудност

Пюрето от тиква е подходящо за сандвичи, за бързи супи, както и за самостоятелна консумация под формата на разядка. С малко наситнен чесън и копър е отлично мезе за неочаквани гости. С него стават и отлични смутита с плодове. Ако пък се разпредели в подходящи буркани, кутии или пликове, издъжа във фризера с месеци. Най-вече защо няма много какво да му се развали.

Снимка: iStock by Getty Images

Другата му положителна черта е, че се прави от две неща - една средно голяма тиква и най-обикновена вода. А ето и как.

Начин на приготвяне:

  1. За да изрежете тиквата, започнете с издълбаване на дълбок квадрат с диаметър 2 см около дръжката.
  2. Натиснете изрязаната част надолу, така че да падне навътре.
  3. Използвайте нож, за да нарежете тиквата на едри парчета, като започнете от върха.
  4. Почистете всяко парче от семената с помощта на лъжица.
  5. Поставете резените тиква надолу с кората в една тава, налейте чаша вода и покрийте съда с алуминиево фолио. Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 2 часа и половина.
  6. Извадете изпечените парчета от фурната и, отново с помощта на лъжица, отстранете месестата им част и я поставете в една кърпа или парцалче.
  7. Завийте четирите края на парцалчето нагоре и започнете да го осуквате, колкото сила имате, докато пюрето пусне своят сок.
  8. Разпределете го в подходящи съдове за съхранение или в пликове за храна. В хладилник то ще издържи до 3 дни, а във фризера - с месеци.

 

Дайте оценка:

Тагове: супа тиква разядка вода сандвич

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче