Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Обяд за училище, готов за нула време

Три страхотни рецепти за заети родители

След като учебната година започна с пълна сила, не можем да не обърнем внимание на децата и техните хранителни навици. Няма нищо по-хубаво от домашно приготвен обяд, който да е хем полезен, хем достатъчно атрактивен за окото, за да събужда апетита.

Уви, написаното по-горе можем да го съотнесем не само към храната на децата, но днес те ще бъдат акцента ни.

Ако сте работещ родител, със сигурност разполагате с доста оскъдно свободно време, което обикновено не стига за всички домашни задължения, включително и за дълго приготовление на обяд за училище на малчуганите. Ето защо решихме да ви предложим три много бързи, лесни и вкусни идеи, с които не само ще изпратите децата спокойни през учебния ден, че няма да се хранят нездравословно, но и с външния си вид тези предложения за обяд ще събудят апетита им.

Нека видим кои са те.

Идея: Всички рецепти са без месо, но винаги може да им добавите, ако детето ви го предпочита.

Мъфини с пресни зеленчуци

Снимка: iStock by Getty Images

Необходими продукти:

  • 1 тиквичка, настъргана на ситните дупки на рендето
  • 4 стръка пресен лук, нарязани на ситно
  • 225 г самонабухващо брашно
  • 1 печена чушка, нарязана на ситно
  • 100 г пармезан, настърган
  • Няколко стръка розмарин, нарязани на ситно
  • 2 яйца, разбити в купичка
  • 90 мл олио
  • 50-100 мл прясно мляко

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 200 градуса.
  2. Във всеки от осемте отвора на форма за мъфини поставете хартиена формичка.
  3. След като сте настъргали тиквичката, с ръце изстискайте колкото се може повече от водата ѝ. Прехвърлете я в купа заедно с лука, брашното, печената чушка, по-голямата част от сиренето и розмарина. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
  4. Разбийте заедно яйцата, олиото и млякото до получаването на еднородна смес, която след това изсипете при тиквичките и останалите продукти. Разбъркайте до получаването на гладко тесто.
  5. Разпределете сместа във формата за мъфини, отгоре поръсете с останалия пармезан и печете за 25-30 мин. Мъфините трябва да придобият хубав златист цвят.
  6. Извадете ги и ги оставете да изстинат напълно върху решетка.

Съвет: Съхранявайте ги до три дни в херметически затворен съд в хладилника.

Сандвичи капрезе

Снимка: iStock by Getty Images

Необходими продукти:

  • 4 питки "Фокача"
  • 2 с.л. босилеково песто
  • 2 ч.л. зехтин
  • Шепа рукола
  • 2х125 г топки моцарела, нарязани на шайби
  • 2 големи зрели домата, нарязани на шайби
  • Малка шепа листа босилек
  • ½ глава червен лук, нарязана на полумесеци
  • 2 ч.л. балсамов оцет

Начин на приготвяне:

  1. Разрежете фокачите на половинки, след което разпределете по ¼ с.л. престо върху четирите им долни части. От вътрешната страна на горните капнете ½ ч.л. зехтин.
  2. Разпределете между всички сандвичи еднакво количество рукола, моцарела, домати, листа босилек и резенчета червен лук. Полейте с ¼ балсамов оцет за финал.

Съвет: Тези сандвичи е добре да се консумират в деня, в който са направени.

Тортили с хрупкави зеленчуци, хумус и чедър

Снимка: iStock by Getty Images

Необходими продукти:

  • 1 тортила
  • 2 с.л. хумус
  • 1 листо зелена салата
  • ¼ морков, настърган на едро
  • 4 пръчици краставица или два резена авокадо
  • 1 с.л. доматена салца или накълцани пресни домати
  • Шепа настърган чедър

Начин на приготвяне:

  1. Намажете тортилата с хумуса. Отгоре сложете листото салата, разпределете морковите, краставицата/авокадото, след което поръсете доматите и чедъра.
  2. Завийте тортилата стегнато, разрежете я след това през средата и я сложете в кутията за обяд на вашето дете.

Дайте оценка:

Тагове: рукола пресен лук домати стреч фолио бяло брашно авокадо пресен босилек тортила питки