
"Всички вещества са отровни. Няма такива, които не са. Само дозата разграничава отровата от лекарството." Този цитат може да се прочете в предговора на всички учебници по токсикология и фармация.

Киселото зеле след термична обработка не съдържа микроогранизми, така че не е нито пребиотично, нито пробиотично. Проблема е че и киселото зеле, така както го продават сега в супера не е изобщо пре- или пробиотично, защото се пресича с Е202 или Е252, които убиват бактериите и дрождите и зелето става мъртво, там няма живи микроорганизми. Може да се съхранява в хладилника години без да се развали. Може ако не вярвате да си изкарате зелето от някой супермаркет и да чакате да замирише много. Няма да стане. Ако си направите кисело зеле ще стане. И допълнителният проблем е че тези Е2х2 убиват и микроогранизмите в червата ни. Разбира се, те би трябвало да се неутрализират в количествата в един продукт, но тях ги има навсякъде. Без непаталогични бактерии в червата си дебелеем на воля, особено с полиалкохоли и глютен. И за диабета съмнявам се че ефекта е описания. Това, което забавя всмукването на захарите е оцетната киселина. Добър ефект, но все пак киселина. Та киселото зеле като киселото мляко: полезно е ако е кисело и вкисва, ама вече е пригодно за супермаркета и там да е полезно не е интересно, интересното е да се продава и да не се разваля дълго време.

Кой ви излъга, че този киселоч е полезен?!? Най много някое възпаление да докара.

е с много сол и много олио, развивало бъбреците. Къде, къде е по-полезно от всякакви пресни зеленчуци. Мхм, един мармот ми го издаде това.

Защото сте написали, че е полезно и то става факт :) Най-полезната храна (доказано) е черен дроб..........
Дискусия