Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Дискусия

01-04-2025 03:32:43
Начи (нерегистриран)

Отиваш в магазина с очила, лъжица микроскоп. Взимаш кофичка кисело отваряш и почваш - гледаш консистенция, бъркаш, изследваш мирис, търсиш капки мазнина, разслояване, опитваш на вкус и ако си уцелил отиваш на касата. Естествено с друга кофичка. Отиваш, ако преди това управителят не те е пребил.

28-03-2025 06:33:32
Гошу (нерегистриран)

Аз всяка сутрин си правя домашно и гъсто мляко, като си изпразвам кожените мяхове с възвратно-постъпателни движения!

28-03-2025 12:58:09
opa (нерегистриран)

Даже не го дочетох. Аз си квася домашно мляко и като гребеш винаги се събира вода/цвик.

27-03-2025 10:02:48
Mangra (нерегистриран)

Истинското кисело мляко прави цвик !

27-03-2025 04:02:02
даааа (нерегистриран)

Сатията е писана от човек, който освен от магазина никога не е вкусвал друго кисело мляко. Това, което се продава в магазинате в над 90% е някакъв полимер. Има само някои локални производители, които произвеждат "живо кисело мляко" - т.е. не нагряват в края на вкисването за да запазят трайността. Купувам си мляко, което вкисва и го оставям извън хладилника за да "надуе капачката" и тогава го ям прокиснато. Да, на вкус няма да ви хареса, но за мен е по-важно да има живи бактерии, а не да ям някакъв полимер на млечна основа.

27-03-2025 01:26:49
Латекс (нерегистриран)

Не вкисва? Значи 99% от Киселото мляко на пазара...

27-03-2025 02:42:57
Какво значи не вкисва (нерегистриран)

Ти колко време го съхраняваш това мляко? Кисело мляко в херметична опаковка( включително буркани с винтови капачки), заквасено при спазени хигиенни условия, трябва да издържи поне месец в хладилника. Независимо да ли е промишленно или домашно производство. Ако вкисва бързо, значи не е спазена технологията или хигиената. По време на "соца" киселото мляко "от магазина" вкисваше бързо защото: - беше пълен боклук ( доста вода и ниска хигиена при приготвяне) - транспортираше се в камиони без хладилна камера - стоварваха го пред магазините към 6-7 часа и до към 8 си висеше така - обикновенно го продаваха в хлебарниците, а там хладилни витрини нямаше

27-03-2025 04:19:50
Тоест натуралното (нерегистриран)
+9 -2

кисело мляко е останало във времето на Соца, а сега си е чист ерзац, защото киселото мляко си е развалено прясно мляко-)

27-03-2025 01:22:01
Радослав (нерегистриран)

"Бъдете нащрек" - да бе ще живеем в страх, заради Фалшивото Кисело Мляко, как ли пък Не! :))) Не на Страха и на Фалшивото Кисело Мляко, Няма да се Даваме! :)))

Вашето тефтерче