
Получаването на вода на всяко кисело мляко в България в България Това не е кисело мляко Ядох кисело мляко в Испания и във Франция не видях вода да се оттича от него не видях да става на вода след като стои в хладилника всичко в България е супер фалшиво

Абе Тези капиталистически олигофрени които са на власт Кога ще се сетят че в България имаше БДС И на всяка стока без изключение и изчерпателно пишеше какво съдържа А сега масово ни трябват а капиталистическите кучета си траят Ето затова измираме като хлебарки трябва един път завинаги да се въведат етикети за всяка стока с ясно изписано четливо и с едри букви съдържание всеки да прецени какво желае да консумира а не да ни учите Как да разпознаваме млякото би трябвало на опаковката да пише гадни долни безскрупулни безпаметни безмозъчни алчни не наяли се индивиди които смятат себе си за капиталисти

Напълно безсмислена статия, а и с доста неверни твърдения на места - за цвика например. Съгласна съм с един от коментарите, че 99 процента от киселото мляко по магазините е изкуственяк. Най-тъпото е, че всички го знаят, държавните органи уж правят проверки, а никой не казва кое кисело мляко е истинско в крайна сметка. Аз до момента съм попадала само на едно - "Манастирско" се казва, има краве, овче и смес. Може би има и други марки - пишете, да се знае.

Вместо да ни учат как да разпознаваме фалшивото кисело мляко по-добре агенцията по храните и КЗП да си свършат работата и да отнемат лицензите на тези производители

Отиваш в магазина с очила, лъжица микроскоп. Взимаш кофичка кисело отваряш и почваш - гледаш консистенция, бъркаш, изследваш мирис, търсиш капки мазнина, разслояване, опитваш на вкус и ако си уцелил отиваш на касата. Естествено с друга кофичка. Отиваш, ако преди това управителят не те е пребил.

Аз всяка сутрин си правя домашно и гъсто мляко, като си изпразвам кожените мяхове с възвратно-постъпателни движения!

Даже не го дочетох. Аз си квася домашно мляко и като гребеш винаги се събира вода/цвик.

Истинското кисело мляко прави цвик !

Сатията е писана от човек, който освен от магазина никога не е вкусвал друго кисело мляко. Това, което се продава в магазинате в над 90% е някакъв полимер. Има само някои локални производители, които произвеждат "живо кисело мляко" - т.е. не нагряват в края на вкисването за да запазят трайността. Купувам си мляко, което вкисва и го оставям извън хладилника за да "надуе капачката" и тогава го ям прокиснато. Да, на вкус няма да ви хареса, но за мен е по-важно да има живи бактерии, а не да ям някакъв полимер на млечна основа.

Не вкисва? Значи 99% от Киселото мляко на пазара...

"Бъдете нащрек" - да бе ще живеем в страх, заради Фалшивото Кисело Мляко, как ли пък Не! :))) Не на Страха и на Фалшивото Кисело Мляко, Няма да се Даваме! :)))
Дискусия