
Отиваш в магазина с очила, лъжица микроскоп. Взимаш кофичка кисело отваряш и почваш - гледаш консистенция, бъркаш, изследваш мирис, търсиш капки мазнина, разслояване, опитваш на вкус и ако си уцелил отиваш на касата. Естествено с друга кофичка. Отиваш, ако преди това управителят не те е пребил.

Аз всяка сутрин си правя домашно и гъсто мляко, като си изпразвам кожените мяхове с възвратно-постъпателни движения!

Даже не го дочетох. Аз си квася домашно мляко и като гребеш винаги се събира вода/цвик.

Истинското кисело мляко прави цвик !

Сатията е писана от човек, който освен от магазина никога не е вкусвал друго кисело мляко. Това, което се продава в магазинате в над 90% е някакъв полимер. Има само някои локални производители, които произвеждат "живо кисело мляко" - т.е. не нагряват в края на вкисването за да запазят трайността. Купувам си мляко, което вкисва и го оставям извън хладилника за да "надуе капачката" и тогава го ям прокиснато. Да, на вкус няма да ви хареса, но за мен е по-важно да има живи бактерии, а не да ям някакъв полимер на млечна основа.

Не вкисва? Значи 99% от Киселото мляко на пазара...

"Бъдете нащрек" - да бе ще живеем в страх, заради Фалшивото Кисело Мляко, как ли пък Не! :))) Не на Страха и на Фалшивото Кисело Мляко, Няма да се Даваме! :)))
Дискусия