Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Салата със свежи зеленчуци и кълнове

Хрупкава и хранителна

15’ Подготовка
0’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 150 г микс от зелени салати (рукола, маруля, айсберг или спанак)
  • 100 г микс от кълнове (люцерна, нахут, леща, соя или други)
  • 1-2 с.л. зехтин
  • Сокът от половин лимон
  • 1 ч.л. мед или кленов сироп
  • Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Измийте добре зелените салати и ги подсушете с кухненска кърпа или в центрофуга. Поставете ги в голяма купа.
  2. Разпределете кълновете върху зелените салати. Ако използвате различни видове, смесете ги, за да постигнете балансиран вкус и текстура.
  3. В малка купа смесете зехтина, лимоновия сок, меда, солта и черния пипер. Разбъркайте добре, докато съставките се смесят напълно.
  4. Полейте салатата с готовия дресинг и разбъркайте внимателно, за да се разпределят равномерно всички съставки.
  5. Поставете салатата в чинии за сервиране и я поднесете като леко предястие или гарнитура към основно ястие. За допълнителен вкус можете да добавите печени ядки като орехи, бадеми или тиквени семки, както и различни видове сирена - фета, козе сирене или пармезан.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин салата лимон мед кълнове

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче