Необходими продукти:
- 4 хлебчета, разполовени
- 25 г масло, разтопено
- 6 супени лъжици горчица
- 8 слайса печена медена шунка
- 100 г грюер, нарязано, или друго твърдо швейцарско сирене
- 4 кисели краставички, нарязани на ивици
За моджо маринатата:
- Настърганата кора и сока от 2 портокала
- Настърганата кора и сока от 2 лайма
- голяма шепа кориандър, грубо нарязан
- малка шепа риган, нарязан на едро
- 2 ч.л. смлян кимион
- 5 скилидки чесън, наситнени
- 1 супена лъжица масло
- 1 кг свинска плешка, с отстранена кожа
Начин на приготвяне:
- Започнете с приготвянето на моджо маринатата. Поставете всички съставки, с изключение на свинското, в кухненски робот с 1 чаена лъжичка сол и добре смлян черен пипер. Разбийте, докато се накълцат на ситно.
- Изсипете в голяма купа или плик и добавете свинското, като го разбъркате или разтръската, за да се покрие добре с маринатата. Ако имате време, оставете да се маринова в хладилник поне 8 часа до 24 часа.
- Загрейте фурната на 220 градуса. Сложете свинското в тава за печене заедно с останалата марината, след което покрийте плътно с фолио. Печете 30 минути, след това намалете температурата до 180 градуса и печете още 1 час и 30 минути.
- Извадете от фурната и оставете да изстине, след което нарежете на ситно. Ако нямате време да го оставите да изстине, накъсайте го с две вилици.
- Намажете основата на всяко хлебче с малко от разтопеното масло, след това отгоре поставете горчицата, нарязаното свинско, шунката, грюера и киселите краставички. Намажете основата и горната част с останалото разтопено масло.
- Прехвърлете сандвичите в голям тиган на слаб огън, след което поставете плосък капак на тенджерата отгоре, за да ги притиснете. Поставете още някаква тежест отгоре и гответе от всяка страна за 4-5 минути, докато станат със златиста коричка и сиренето се разтопи.
- Разполовете и поднесете веднага.