Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Кубински сандвич

За ценители

25’ Подготовка
135’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 хлебчета, разполовени
  • 25 г масло, разтопено
  • 6 супени лъжици горчица
  • 8 слайса печена медена шунка
  • 100 г грюер, нарязано, или друго твърдо швейцарско сирене
  • 4 кисели краставички, нарязани на ивици

За моджо маринатата:

  • Настърганата кора и сока от 2 портокала
  • Настърганата кора и сока от 2 лайма
  • голяма шепа кориандър, грубо нарязан
  • малка шепа риган, нарязан на едро
  • 2 ч.л. смлян кимион
  • 5 скилидки чесън, наситнени
  • 1 супена лъжица масло
  • 1 кг свинска плешка, с отстранена кожа

Начин на приготвяне:

  1. Започнете с приготвянето на моджо маринатата. Поставете всички съставки, с изключение на свинското, в кухненски робот с 1 чаена лъжичка сол и добре смлян черен пипер. Разбийте, докато се накълцат на ситно.
  2. Изсипете в голяма купа или плик и добавете свинското, като го разбъркате или разтръската, за да се покрие добре с маринатата. Ако имате време, оставете да се маринова в хладилник поне 8 часа до 24 часа.
  3. Загрейте фурната на 220 градуса. Сложете свинското в тава за печене заедно с останалата марината, след което покрийте плътно с фолио. Печете 30 минути, след това намалете температурата до 180 градуса и печете още 1 час и 30 минути.
  4. Извадете от фурната и оставете да изстине, след което нарежете на ситно. Ако нямате време да го оставите да изстине, накъсайте го с две вилици.
  5. Намажете основата на всяко хлебче с малко от разтопеното масло, след това отгоре поставете горчицата, нарязаното свинско, шунката, грюера и киселите краставички. Намажете основата и горната част с останалото разтопено масло.
  6. Прехвърлете сандвичите в голям тиган на слаб огън, след което поставете плосък капак на тенджерата отгоре, за да ги притиснете. Поставете още някаква тежест отгоре и гответе от всяка страна за 4-5 минути, докато станат със златиста коричка и сиренето се разтопи.
  7. Разполовете и поднесете веднага.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло чесън кориандър горчица портокал свинско пресен риган хляб кисели краставички шунка кимион лайм

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче