олио
щипка сол
щипка захар
1 ч.ч. прясно мляко
1/4 пакетче мая
80 г кашкавал
1 яйца
Брашното се пресява. Загрявам за кратко млякото и размивам маята със захарта вътре. Яйцето разбивам хубаво. Настъргвам кашкавала. Всичко разбърквам много добре в дълбока купа. Оставям да втаса настрани за 30 мин. Нагрявам си тигана, вътре го намазвам леко с олио само първия път, после не залепват катмите. С черпак си изсипвам на 3 места в тигана. Пека ги от двете страни, като ги обръщам. Стават меки, вкусни и малко дебели. Хапваме с компот.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО