Прясно мляко - 1 л
Яйца - 7 бр.
Захар - 200 г
Брашно - 100 г
Олио - 80 мл
Бакпулвер - 1 пакетче
Какао - 20 г
Лимонена есенция
Настъргана лимонена кора
1. С миксер се разбъркват 900 мл прясно мляко, 6 яйца, 80 г захар и лимонената есенция.
2. За кексовото тесто се разбиват 1 яйце, 50 г захар, 80 мл олио, 100 г брашно, 100 мл прясно мляко, настъргана лимонена кора, 20 г какао и 1 бакпулвер.
3. 70 г захар се карамелизира и се излива в огнеупорен съд, който е сложен в тава с вода. Следва яйчената смес и в средата - кексовата. Пече се на 180 градуса за 45 минути. Ако трябва се покрива, за да не прегори. След охлаждане се обръща върху поднос и се украсява с карамел.
Това е сладкиш от арабската кухня.