Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Хрупкав пържен шаран

Готови за Никулден

15’ Подготовка
15’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 шаран около 1.5-2 кг, може предварително да е нарязан на стекове или филета
  • 2 големи глави лук
  • Сол и пипер на вкус
  • 4 лимона
  • 5 с.л. хлебни трохи или галета
  • 5 с.л. брашно
  • Олио за пържене

Начин на приготвяне:

  1. От предната вечер нарежете шарана на филета или стекове, след което го овкусете със сол и черен пипер. След това обелете и нарежете лука на полумесеци. Сложете рибата в достатъчно голяма кутия или купа, прибавете лука и я покрийте. Оставете я в хладилника за цялата нощ.
  2. В деня на готвене изцедете 3 от лимоните, а последния нарежете на полумесеци.
  3. В голяма купа сипете върху шарана лимоновия сок и слайсовете лимон. Покрийте я и оставете настрани за 30 мин.
  4. След като времето изтече, подсушете всяко парче риба с кухненска хартия.
  5. Сложете хлебните трохи и брашното в голяма чиния и ги разбъркайте, за да се смесят.
  6. Загрейте олиото в подходящ тиган на средна към висока температура.
  7. Панирайте всяко парче риба и го пуснете в горещата мазнина. Пържете, докато придобият приятен златист загар. Би трябвало да ви отнеме около 5-6 мин. от всяка страна, но това зависи и от дебелината на парчето.
  8. Сервирайте шарана веднага с парчета лимон.

Дайте оценка:

Тагове: риба олио лук лимон бяло брашно галета

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче