Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Брауни с цвекло

Още една разновидност на този любим десерт

15’ Подготовка
40’ Време за готвене
15 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г цвекло (около 3-4 глави със среден размер)
  • 100 г масло
  • 200 г натурален шоколад (70%)
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 250 г кафява захар
  • 3 яйца
  • 100 г брашно
  • 25 г какао

Начин на приготвяне:

  1. Обелете и нарежете цвеклото (използвайте ръкавици) на парчета, след което го сварете, докато омекне.
  2. Загрейте фурната на 180 градуса и постелете тава 20х30 см с хартия за печене.
  3. Начупете шоколада и сложете при него маслото на кубчета.
  4. Отцедете цвеклото и го изсипете в блендер или кухненски робот заедно с шоколада, маслото и ваниловия екстракт. Разбийте до гладкост.
  5. Счупете яйцата в голяма купа. При тях сложете захарта и разбийте с миксер, докато стане гъста, бледа на цвят, пенеста смес.
  6. Изсипете с помощта на лъжица сместа с цвеклото в купата. Бъркайте до хомогенизиране и внимавайте да оставите колкото се може повече въздух в сместа.
  7. Пресейте брашното и какаото, прибавете ги към останалите съставки, за да стане течно тесто.
  8. Изсипете го в тавичката и печете за 25 мин.
  9. Оставете браунито да изстине напълно преди да го нарежете и поднесете.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло ванилия какао бяло брашно кафява захар цвекло натурален шоколад

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче