Необходими продукти:
- 500 г цвекло (около 3-4 глави със среден размер)
- 100 г масло
- 200 г натурален шоколад (70%)
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 250 г кафява захар
- 3 яйца
- 100 г брашно
- 25 г какао
Начин на приготвяне:
- Обелете и нарежете цвеклото (използвайте ръкавици) на парчета, след което го сварете, докато омекне.
- Загрейте фурната на 180 градуса и постелете тава 20х30 см с хартия за печене.
- Начупете шоколада и сложете при него маслото на кубчета.
- Отцедете цвеклото и го изсипете в блендер или кухненски робот заедно с шоколада, маслото и ваниловия екстракт. Разбийте до гладкост.
- Счупете яйцата в голяма купа. При тях сложете захарта и разбийте с миксер, докато стане гъста, бледа на цвят, пенеста смес.
- Изсипете с помощта на лъжица сместа с цвеклото в купата. Бъркайте до хомогенизиране и внимавайте да оставите колкото се може повече въздух в сместа.
- Пресейте брашното и какаото, прибавете ги към останалите съставки, за да стане течно тесто.
- Изсипете го в тавичката и печете за 25 мин.
- Оставете браунито да изстине напълно преди да го нарежете и поднесете.
ИЗБРАНО