
АКО СЛОЖИТЕ И 1 ЛЪЖИЦА ФРЕНСА ГОРЧИЦА ,СТАВА ПРЕКРАСНА.А,ПО ПРОСТИ И ГЛУПАВИ КОМЕНТАРИ,ОТНОСНО КУХНЯТА НА ХОРАТА ,НЕ БЯХ ЧЕЛА.ВСЯКА НАЦИЯ СИ ИМА СВОИ ВКУСОВЕ!!!!ИСТИНАТА Е ,ЧЕ НАПРИМЕ. БЪЛГАРИН БОРШ,НЕ БИ ХАПНАЛ.

Да не сте луди да правите руска салата,вече на мода са евроатлантическите салати

А намери у Лидъл руска салата... Отдавна извършиха възродителен процес.

Тази популярна салата навсякъде по света е известна като “руска салата”, с изключение на Русия, където се нарича “салата Оливие”. Създадена е в руски ресторант в Санкт Петербург от френски готвач, който се е казвал Оливие. Салатата е едно от най-популярните национални ястия в България. Масово се предлага в магазини и ресторанти. Странно, че името й съдържа чужда държава, но е факт.

По-добре е ако нарежете предварително картофити и морковите на кубчета с големина 0,3-0,5 см., като използвате качествено ренде. Първо се завират морковите, след малко се добавят картофите. Така се сваряват по-бързо и равномерно и не се размачкват при рязане. Въпрос на вкус е колбаса, но пробвайте с телешки колбас, обаче истински, а не "тип телешки". И аз не знам защо я наричат "руска салата", като на тях им дай да се наливат със спирт от всякакъв вид и да миришат кисели краставички. Но празник е, така че "На здраве" на всички !

И сладка царевица става вместо грах или грах плюс маслини като украшение, раци вместо колбас също, варено пиле също става, макар и отклонение от рецептата. Ама настроението от едно време как да върнем в тези вълчи времена?

В Рашистан я наричат "салат оливье" и не са и чували за такова нещо "руска" салата. Хайде стига рашистко блюдолиозство!
Дискусия