Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Дискусия

30-12-2022 11:35:40
Словесна Диария (нерегистриран)

Авторката е ползвала "Уви" за начало на две изречения, но изглежда не знае какво означава тази дума. Уви, поредната словесна диария, която промива мозъци за това колко лошо е било всичко по времето на Социализма. Уви, храната тогава беше много по-качествена в сравнение със сега. Имитация на сирене и кашкавал, пластмасови зеленчуци, внос на месо с изтекъл срок на годност, имитация на колбаси. Уви, несоцът е пълен с блогъри и @iamivaylatodoroff, които "пишат" за време, в които не са били родени. Салата "Цезар" имало сега и френски сирена... Уа-у-у-у-у, какъв прогрес, @iamivaylatodoroff.

21-01-2023 03:35:11
Да. (нерегистриран)

Влязох, за да напиша мнение за употребата на междуметието „уви“, но виждам, че Вие вече сте направили това. Което е хубаво, тъй като показва, че и други хора реагират на ширещото се незнание сред вички онези, решили, че притежаването на клавиатура е достатъчно, за да ги направи писатели.

30-12-2022 08:13:04
Тоя - оня (нерегистриран)

По голяма тъпотия от тая няма!

30-12-2022 07:01:17
А Боко (нерегистриран)

С какво ястие се издигна Вожда на племето?

30-12-2022 06:40:57
ШОП (нерегистриран)

Слава богу, шопите имат дървени глави и са си останали българи за разлика от македонските еничари. Сърбите могат да ми се хванат за шопскио!

30-12-2022 06:26:26
Ицо (нерегистриран)

Има си хубави български ястия - като шопската салата, която е измислена от Балкантурист. Тъй като съм чел немалко за нашата кухня, забелязал съм че в чужбина ни включват към "източна-Отоманска" кухня (не знам как са измислили точно това име). Това са страните на Балканския полуостров, които са били част от Османската Империя - България, Гърция, Сърбия, Албания, и т.н. Смята се че храната на тези страни е идентична и не може да се прави съществено разделение, т.е. кухнята им е обща

30-12-2022 05:49:10
Така да се каже... (нерегистриран)
реплика +16 -74

Кухнята ни е сбирщайн от турска, гръцка и арабска кухня. Подправките са ограничени до червен пипер, черен пипер и чубрица. Рядко се използва джоджен, което си е вид мента :) Както казваше една позната "Много е лесно да се готви българска кухня. Запържваш лук и добавяш червен, черен пипер и чубрица." И толкова :) Населението е било толкова неуко, че и до ден днешен не може да се откъсне от дъното. ДОказателство: последните 33 години.

30-12-2022 05:13:20
КУРТАР (нерегистриран)

нищо общо с истината салатата е сръбска.

30-12-2022 06:01:43
off (нерегистриран)

ами да, подобно на македонците (българи) и на славяноговорящите в Северна Гърция, както наричат българите там, сърбите решиха да нарекат българите в Западните покрайнини шопи, а щом салатата е шопска, значи е тяхна, те и сливовата ракия си присвоиха.

30-12-2022 08:46:14
Домат (нерегистриран)
+7 -33

сливовата в Сърбия е десетки пъти по качествена от булгаристанската както и много храни

30-12-2022 04:56:39
Нормално (нерегистриран)

Цоца е бил креативен. Капитала е традиционно крадлив и копира. А "гръцката" салата от кога е? Едвали е от е елинските времена!

30-12-2022 04:48:13
Димитър (нерегистриран)
реплика +21 -36

Много интересна и информативна статия.

Вашето тефтерче