Ние на село правим млечена каша. Разтопяваме на котлона 100 г масло, добавяме 4 с.л. брашно и бъркаме, докато стане златисто. На тънка струйка при непрекъснато бъркане добавяме топло прясно мляко около 500 мл. Оставяме да изстине и пак бъркаме, да не направи "кожа". След това с миксер разбираме 2 яйца и с бъркане добавяме към кашата. Осоляване на вкус. Може да се яде само с хляб, а може да бъде залива на чушки с кайма, сърми и др.
Ето я и най- кратката рецепта за бешамел от уикито. Вярното е, че не съдържа яйце и моцарела.
А и моцарелата също не се слага в сос бешамел,кото се вземе предвид,че моцарелата е меко сирене,или готвача е неграмотен или преводача е неграмотен
Та това му се казва фрикасе,сос бешамел е без застройка
Абе идиоти престанете да правите хората на идиоти сос бешамел със каквото и да е сирене не съществува.прочетете малко за истинските рецепти и после си правете свободни съчинения.ама нали всички готвачи станахте и тъпи инфуенсъри идиоти прости оставете готвенето на готвачите.
Аман от пишман готвачи! Моцарелата е меко сирене.
бешамела на снимката има бучки. рецептата е пълен провал
Моцарела е меко сирене.
Дискусия