Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
300 г почистено броколи
250 мл прясно мляко
2 с.л. брашно (25 г)
25 г масло
50 г синьо сирене
сол
черен пипер
50-100 г настърган кашкавал

Почистете броколите от стеблото, нека останат само на отделни розички. Сложете тенджера с вода да кипне на котлона, добавете сол и сложете броколите за 3-4 минути. Нека не се преваряват, но и да не са сурови. Когато са готови, отцедете и топнете в студена вода, за да спре процесът на варене.

Пригответе бешамела. В тенджера загрейте маслото (добавете много малко олио), добавете брашното. Бъркайте с бъркалка, докато промени леко цвета си към златист и внимателно налейте прясното мляко. Варете около 7 минути, като разбърквате често. Добавете сол на вкус и черен пипер.

Включете фурната да загрява на 200 градуса. В йенска тенджера или тавичка подредете свареното броколи, залейте със соса и отгоре разхвърляйте нарязаното на малки кубчета синьо сирене. Сложете във фурната да се запича. Когато бешамелът започне леко да се зачервява, извадете тавичката от фурната и поръсете с настърган кашкавал. Върнете да се запече на горен реотан. Сервирайте леко охладено с чаша изстудено бяло вино.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче