Свинско с гъби и топено сирене на фурна

Категория: / С месо / Свинско
Време за приготвяне:
60 минути
от: Violeta Matevaна 12.01.2016г.

Продукти

1кг свинско месо
250 г гъби консерва
5 триъгълничета топено, натурално сирене
1 глава червен лук
чубрица
сол
черен пипер
кимион
1 ч.ч. зеленчуков бульон

Начин на приготвяне

Свинското се нарязва на тънки парчета и се поръсва със сол, черен пипер и кимион. Нарежда се в широка тава. Загрява се олио и запържваме ситно нарязан лук, добавят се нарязаните гъби и се овкусяват с подправки. Щом се задушат, изсипваме отгоре месото, нареждат се парченца топено сирене и заливаме с бульона или с вода, колкото да покрие продуктите.

Печем в загрята фурна 180 градуса около час до готовност на месото.

Коментари