Печурки върху канапе от пухкави картофи

Време за приготвяне:
60 минути
от: Marina Golevaна 09.07.2015г.

Продукти

Продукти за 4 порции:
200 гр картофи
300 гр малки печурки
100 мл прясно мляко
30 гр краве масло
2 белтъка
50 мл бяло вино
1 бр. червена чушка за украса
1 стрък зелен лук за украса
зехтин
естрагон
сух чесън
червен пипер
пипер меланж

Начин на приготвяне

Обелете и сварете картофите. Отцедете ги от водата и ги намачкайте . Като постепенно прибавяте прясното мляко и маслото. Овкусете със сол, пипер меланж и естрагон.

В купа разбийте белтъците на сняг. Постепенно добавяйте от готовите белтъци към картофите. В тава поставете хартия за печене. С помощта на ринг оформете канапетата с дебелина 3 см. Печете в загрята фурна на 200 градуса до почервеняване.

През това време пригответе гъбките. Измийте ги и ги почистете. Запържете целите гъби в загрят тиган със зехтин и малко масло. След като са готови добавете бялото вино и червения пипер. Подправете ги със сол и пипер меланж. Готовите канапета се поднасят с пържените гъбки. Гарнирайте с червена чушка и зелен лук.

Коментари