2 филенца аншоа;
2 скилидки чесън;
1 ч. л. Каперси;
1 яйце. 4 жълтъка,
2 с.л. дижонска горчица;
Сос Уорчестър;
Сол; черен пипер; ¼ чаша зехтин;
500 гр. телешка кайма;
1 глава ситно нарязан стар лук;
1 глава ситно нарязан червен лук,
1 разбит белтък от яйце;
1 разбит жълтък;
Средна връзка магданоз - ситно нарязана;
1 малка франзела
Начин на приготвяне:
В купа сложете аншоата, каперсите и чесъна. Намачкайте с вилица да се образува паста.
Прибавете разбития белтък, разбития жълтъки горчицата. Разбъркайте добре и добавете солта, пипера и сос Уорчестър. Прибавете зехтина и пак разбъркайте да стане на емулсия.
В отделна купичка сложете лука и го овкусете с малко сол и пипер разбъркайте и добавете готовата емулсия.
От вече готовата смес оформете 4 тартара с дебелина от 2.5 см в 4 чинии, като сложите отгоре на всяко едно от тях по един жълтък. Гарнирайте с избрана от вас гарнитура заедно с препечените на колелца франзелки.
Ястието се поднася сурово! Невероятно е. Хапвахме го в Париж за първи път. Препоръчвам „Свежа салата” и вино към него.
2 филенца аншоа;
2 скилидки чесън;
1 ч. л. Каперси;
1 яйце. 4 жълтъка,
2 с.л. дижонска горчица;
Сос Уорчестър;
Сол; черен пипер; ¼ чаша зехтин;
500 гр. телешка кайма;
1 глава ситно нарязан стар лук;
1 глава ситно нарязан червен лук,
1 разбит белтък от яйце;
1 разбит жълтък;
Средна връзка магданоз - ситно нарязана;
1 малка франзела
Начин на приготвяне:
В купа сложете аншоата, каперсите и чесъна. Намачкайте с вилица да се образува паста.
Прибавете разбития белтък, разбития жълтъки горчицата. Разбъркайте добре и добавете солта, пипера и сос Уорчестър. Прибавете зехтина и пак разбъркайте да стане на емулсия.
В отделна купичка сложете лука и го овкусете с малко сол и пипер разбъркайте и добавете готовата емулсия.
От вече готовата смес оформете 4 тартара с дебелина от 2.5 см в 4 чинии, като сложите отгоре на всяко едно от тях по един жълтък. Гарнирайте с избрана от вас гарнитура заедно с препечените на колелца франзелки.
Ястието се поднася сурово! Невероятно е. Хапвахме го в Париж за първи път. Препоръчвам „Свежа салата” и вино към него.