Необходими продукти:
- 2 с.л. зехтин
- 1 голяма глава лук, нарязана на ситно
- 4 стръка селъри, нарязани на ситно
- 1 жълта чушка, нарязана
- 2 ч.л. пушен червен пипер
- ½ ч.л. лют червен пипер на люспи
- ½ ч.л. сух риган
- 115 г кафяв басмати ориз
- 400 г консерва с домати на кубчета
- 2 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки
- 400 г консерва червен боб, отцеден и изплакнат
- 1 кубче био зеленчуков бульон
- Голяма шепа магданоз, накълцан
Начин на приготвяне:
- Загрейте мазнината в голяма тенджера. В нея запържете лука, селърито и чушката, докато омекнат.
- При зеленчуците прибавете ориза, след което доматите. Напълнете консервата с вода и също я сипете.
- Сложете чесъна, боба и бульона. Оставете да заври, след което покрийте с капак и гответе 25 мин., докато оризът омекне и поеме по-голямата част от течността. Наблюдавайте процеса и ако е необходимо, долейте още вода.
- Поръсете ястието с магданоза и сервирайте горещо.
ИЗБРАНО