Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Безмесна джамбалая

Вкусно ястие за онези, които не консумират месо и животински продукти

10’ Подготовка
35’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 с.л. зехтин
  • 1 голяма глава лук, нарязана на ситно
  • 4 стръка селъри, нарязани на ситно
  • 1 жълта чушка, нарязана
  • 2 ч.л. пушен червен пипер
  • ½ ч.л. лют червен пипер на люспи
  • ½ ч.л. сух риган
  • 115 г кафяв басмати ориз
  • 400 г консерва с домати на кубчета
  • 2 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки
  • 400 г консерва червен боб, отцеден и изплакнат
  • 1 кубче био зеленчуков бульон
  • Голяма шепа магданоз, накълцан

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте мазнината в голяма тенджера. В нея запържете лука, селърито и чушката, докато омекнат.
  2. При зеленчуците прибавете ориза, след което доматите. Напълнете консервата с вода и също я сипете.
  3. Сложете чесъна, боба и бульона. Оставете да заври, след което покрийте с капак и гответе 25 мин., докато оризът омекне и поеме по-голямата част от течността. Наблюдавайте процеса и ако е необходимо, долейте още вода.
  4. Поръсете ястието с магданоза и сервирайте горещо.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън лук домати селъри пресен магданоз бульон риган пушен червен пипер червен боб ориз лют пипер чушка

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче