Аман бе. Защо испанците имат една от най-голямата продължителност на живот и пържат почти само със зехтин да те попитам.
Много глупости сте написали в тази рецепта! "Нарежете ги на равни по големина парчета. Така ще станат готови едновременно."- гарантирам ви , не 100 а 1000%, че морков, тиквичка и чушка, нарязани на еднакви парчета НЯМА да са едновремно готови! Докато стане готов моркова, тиквичката и чушката ще са на пюре! Хубаво е по-твърдите зеленчуци, като морков, целина , дори карфиол първо леко да се бланшират и тогава да се ползват! Зеленчуците са хрупкави , не заради коричката от пърженето а защото се готвят до полуготовност - така запазват повече витамини в себе си! Стига сте препоръчвали пържене в зехтин - става канцерогенен при висока температура! Също така не е хубаво да се смесват два вида мазнини при пържене - например олио и кр. масло!
Дискусия