Седма причина -РЕЖЕТЕ с тях! Изключително опасно и почти винаги води до затъпяване!
Е по принцип в статията са коментирани нещата, различни от рязане, които затъпяват клина, но важното е да напишеш нещо, нали?
Глупости на търкалета. Просто си вземете нож от прилична стомана - това НЕ ОЗНАЧАВА, че непременно трябва да е "марков" или "скъп". Просто неръждаема стомана с твърдост 58-62 HRC. Ако не режете винкели ще ви трябва едно заточване на 2-3 години. Избор огромен, цени между 30 -60 лева. Разбира се, без горна граница.
Да, точно от закалка от 60 единици по Рокуел имаш нужда в кухнята, че да го остриш по един час като се затъпи (което значи да се изръсиш и за съответните точила), а той ще се изтъпи, колкото и да е твърд, и да е по-слабоустойчив на корозия заради ниското съдържание а хром (обуславящо по-високия капацитет за твърда закалка на стоманата). Цената за такова произведение даже няма да я коментирам. Кухненските ножове имат съвсем други параметри от тези, предназначени за гората или за обща работа, г-н "глупости на търкалета".
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност
Дискусия