Тайната на домашната лютеница са собственоръчно отгледаните български домати и чушки. Без тях и да се съдерете, домашна лютеница няма да ядете.
Абсолютна сложнотия, има супер по лесен начин да приготвиш същото.
Няма лесна лютеница. Или ако има, не е лютеница.
Никой не мое ме върне на село
Забравихте нишестето - на всеки един буркан "Домашна лютеница - по традиционна рецепта" сега се буха поне 1/3 картофено или царевично нишесте. Чак се чудя баба ми как го е забравяла когато навремето вареше лютеница.
Да, и да уточним…баба я правеше само с чери домати и задължително хималайска сол! И никакво слънчогледово олио…специално си вземаше олио от гроздови семки или турски зехтин :-)
Също задължително гевгира трябва да е Гефу. Иначе не става. Хляба също се слага в панер за 70 лв.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност
Дискусия