Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Студени мезета за бира

Една по-непозната у нас традиция от бирариите по света

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Когато става въпрос за халба студена бира, нищо не може да се сравни със съблазнителната комбинация от пенливата напитка и едно сочно и питателно мезенце. Пържени картофки със сирене или цаца са идеални за случая, но нека се спрем на някои баварски и други традиции от световната кухня, които повеляват мезето за бира да се консумира студено.

Снимка: iStock by Getty Images

Вурст - Кралят на колбасите

Нека започнем нашето кулинарно пътешествие с един от най-емблематичните представители на немската кухня - вурстът. Този пушен, леко пикантен колбас е идеално мезе за бира. Независимо дали предпочитате традиционния вайсвурст или по-пикантния къривурст, няма как да сбъркате. Ако се чудите за бирата - лагер или вайс се съчетават перфектно с този "мезелък".

Деликатесен шпеков салам - Незаменима класика

Той е фаворит сред любителите на студените предястия. Този сух и твърд салам е известен със своя силен и пикантен вкус. Потопете го в горчица или го нарежете тънко върху една препечена филийка - както и да го сервирате, резултатът е гарантирано възхитителен.

Купете дъски за рязане и сервиране

Поднесете вашите плата с мезета по един по-табиетлийски и атрактивен начин

Прошуто - Перлата на италианските деликатеси

Прошутото, това вкусно и тънко нарязано италианско сушено свинско месо, е истинска наслада за сетивата. Неговите фини слоеве мазнина и крехко месо се топят в устата, оставяйки след себе си експлозия от вкусове. Насладете му се просто така или го използвайте като основа за сандвичи.

Снимка: iStock by Getty Images

Пастърма - Тънко нарязана изисканост

Пастърмата е сушено и осолено говеждо месо. Традиционно се сервира на тънки резени с малко хляб и горчица, но не се притеснявайте да експериментирате и да я включите в най-различни салати или студени предястия. Най-важното е да бъде нарязана много тънко!

Чоризо - Пикантна изненада

Тази наденица, направена от свинско месо, е популярен избор в западна Европа. Нейният богат, опушен вкус я прави идеалното допълнение към всяко плато с мезета.

Пеперони - Италианският огън

Това е вид сладка и пикантна наденица, произхождаща от Италия, която е чудесна за потапяне в купичка със салца или за редене върху дъска със сирена и други колбаси.

Снимка: iStock by Getty Images

Кренвирши - Американското мезе

Въпреки че често се пренебрегва заради по-изисканите си европейски братовчеди, добрият стар кренвирш все още държи своето челно място в света на студените деликатеси. Съчетава се отлично с богата палитра от други ястия, на които придава характерен опушен вкус.

Бекон - Соленото лакомство

Известен със своята уникална структура от твърдо месо и нежна сланина, беконът е друга класика, която не заслужава да се пренебрегва. Най-често се запържва, но и в сурово пушения си вид, е също много вкусен в съчетание със светла и дори тъмна бира.

Хамон - Испанското изкушение

И накрая, нека завършим този испански деликатес, който всъщност представлява сушен бут и е много близък до прошутото. Неговият деликатен вкус го прави отличен в ролята му на бирено мезе.

Дайте оценка:

Тагове: бира чоризо наденица вурст салата бекон Испанско Италианско От САЩ хляб кренвирши прошуто салам пастърма

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче