
Ето че средностатистическият българин освен,че разбира най много от футбол,коли,политика,ебане,херпетология и т.н.е фин ценител на екзотични плодове особено на миришещите на ако!Науката го нарича копрофагия!

Не е чак толкова миризлив колкото е описано в статията. И въпреки това не е за всички, някои не биха го понесли

Очевидно само ,този който е подал статията е ял дуриан. Абсолютно отговаря на истината. Ако нямаш обоняние е превъзходен. Иначе все едно са ти сервирали невероятно миризливо ако. И миризмата ще те преследва цял живот. Не случайно е забранено в хотелите и да се транспортира в обществения транспорт, особено с авио. Наистина е за смелчаци!

Нищо особено. На текстура когато го дъвчеш напомня лук. На вкус е нещо между черимоя и лимон. А миризмата не е чак толкова лоша. Но който е писал статията кърти - в полезните свойства е описано "пълен с въглехидрати", което не е никак полезно, даже е вредно.

И аз си донесох навремето, но сушеният Дуриян е топ за пренасяне. И все пак пресен е ненадминат.

Чак толкова миризлив, колкото е описан не е. Чудесен плод, но да не е за всеки, а само за ценители. Чудни бонбонки от Тайланд си донесохме от дуриан.
Дискусия