Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Дискусия

22-08-2023 05:30:16
Ха (нерегистриран)

Тук някой предлага инфантилните си опити в кухнята като новаторски идеи. Като една скорошна публикация, в която авторът настояваше, че тиквичките трябвало да се белят!!! Представяте ли си - да се бели и изхвърля най-вкусната част на малката тиквичка!

20-08-2023 08:27:36
Кохснеф (нерегистриран)

Картофите са познати в Европа от 16 век т.е. това за Франция са пълни глупости.

12-08-2023 07:49:57
Изобщо не е френска рецепта (нерегистриран)

Това си е огретен с тиквички по български, няма нищо общо с френския "gratin". Франската рецепта е със зквасена сметана, без натрошено сирене, без масло и най-вече без брашно. Слага се настърган Emmental или Gruyère като нашия кашкавал са, но с дупки. Пече се на 150 градуса бавно за да се получи хомогенна смес. Иначе, това което предлагате при темература 200 градуса става като запечени бъркани яйца с вкус на брашно и прибавянето на масло е абсолютно ненужно като се има предвид, че в ястието има сметана и настърган кашкавал.

Вашето тефтерче