Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Турска спанак чорба

Нещо сгряващо и питателно

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
45’ Време за готвене
5 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г спанак
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 глава лук
  • 4 домата
  • 1 морков
  • 150 г кайма
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 1/2 ч.ч. ориз
  • Черен пипер
  • Резени сирене, за сервиране (по желание)
  • Чили
  • Сол

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. Лукът се настинява, а листата от спанак се измиват, изстискват се и се нарязват на дребно. Доматите се обелват и се нарязват да малки кубчета. Морковите се режат на шайби.
  2. В тенджера с малко зехтин на дъното се запържва лукът, след което към него се добавят моркоите, оризът и каймата и се оставят да се задушат за 5 мин.
  3. Постепенно се добавя и спанакът. Съдът се покрива с капака и всичко се оставя за 3 мин.
  4. След това се слагат доматите.
  5. Доматеното пюре се размива с малко вода и също се сипва в тенджерата. Ястието се овкусява с черния пипер, чилито и се посолява. Оставя се да ври на умерен огън за 15 мин.
  6. Следва да се провери дали оризът и морковите са се сварили.
  7. Чорбата се сервира в купички, като по желание във всяка могат да се добавят 1-2 тънки плочки козе или друго сирене.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер домати кайма чили краве сирене доматено пюре спанак ориз козе сирене кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче