Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сувлаки с телешко

Ако мариновате месото правилно, гарантираме, че ще си оближете пръстите

Необходими продукти за мариноването:

  • 120 г бира, тъмна
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • 30 г соев сос
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 1 ч.л. сос "Уорчестър"
  • 1 ч.л. горчица
  • 1 с.л. магданоз, нарязан на ситно
  • 1 ч.л. мед
  • 1 ч.л. лют червен пипер
  • сол
  • пипер

За шишчетата:

  • 500 г телешко, обезкостено
  • 2 с.л. зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • пресен риган или друга подправка - за украса

Начин на приготвяне:

  1. Накиснете дървените шишчета във вода за около час, за да не изгорят при готвене.
  2. Комбинирайте всички съставки за маринатата в купа и оставете настрана за 15-20 минути.
  3. Нарежете месото на кубчета и го сложете в отделна купа.
  4. Добавете зехтина, солта и черния пипер. Разбъркайте с ръце.
  5. Добавете марината и разбъркайте, за да се смеси добре с месото.
  6. Покрийте купата със стреч фолио и оставете в хладилник за поне 3 часа или за една нощ.
  7. На следващия ден нанижете месото на шишчетата. Би трябвало да ви се получат между 4 или 6 броя според посочения по-горе грамаж.
  8. Печете в грил тиган на силен огън или на барбекю за 4-5 минути от всяка страна. Украсете с пресния риган.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън сол червен пипер горчица бира лук магданоз телешко пресен риган мед соев сос

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче