Необходими продукти за мариноването:
- 120 г бира, тъмна
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 30 г соев сос
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 1 ч.л. сос "Уорчестър"
- 1 ч.л. горчица
- 1 с.л. магданоз, нарязан на ситно
- 1 ч.л. мед
- 1 ч.л. лют червен пипер
- сол
- пипер
За шишчетата:
- 500 г телешко, обезкостено
- 2 с.л. зехтин
- сол
- черен пипер
- пресен риган или друга подправка - за украса
Начин на приготвяне:
- Накиснете дървените шишчета във вода за около час, за да не изгорят при готвене.
- Комбинирайте всички съставки за маринатата в купа и оставете настрана за 15-20 минути.
- Нарежете месото на кубчета и го сложете в отделна купа.
- Добавете зехтина, солта и черния пипер. Разбъркайте с ръце.
- Добавете марината и разбъркайте, за да се смеси добре с месото.
- Покрийте купата със стреч фолио и оставете в хладилник за поне 3 часа или за една нощ.
- На следващия ден нанижете месото на шишчетата. Би трябвало да ви се получат между 4 или 6 броя според посочения по-горе грамаж.
- Печете в грил тиган на силен огън или на барбекю за 4-5 минути от всяка страна. Украсете с пресния риган.
ИЗБРАНО