Необходими продукти:
- 200 г бейби спанак
- 1 ч.ч. ориза басмати, сварен
- 4 яйца
- Сол и черен пипер
- Мащерка
- 1 глава кормид лук, на едро
- 3 скилидки чесън, на ситно
- Пушен червен пипер
- Зехтин
Начин на приготвяне:
- Оризът се измива със студена вода и се сварява според инструкциите на опаковката.
- Загрява се един тиган на силен огън и в него се запържват лукът и чесънът с 2 с.л. зехтин.
- След 3 мин. се добавя спанакът и се изчаква да омекне.
- Слагат се оризът с малко сол и черен пипер, мащерката и малко водичка.
- Огънят се намаля на умерена степен и когато водата почне да къкри, се счукват яйцата. Изчаква се да се забулят.
- Всяка порция се сервира, като на дъното на чиния се сипва от спанака с ориз, а отгоре се слага по едно от забулените яйца.
Да ви е сладко!