Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Спанак с яйца

Невероятно лесно и удивително вкусно

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
10’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 200 г бейби спанак
  • 1 ч.ч. ориза басмати, сварен
  • 4 яйца
  • Сол и черен пипер
  • Мащерка
  • 1 глава кормид лук, на едро
  • 3 скилидки чесън, на ситно
  • Пушен червен пипер
  • Зехтин

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Оризът се измива със студена вода и се сварява според инструкциите на опаковката.
  2. Загрява се един тиган на силен огън и в него се запържват лукът и чесънът с 2 с.л. зехтин.
  3. След 3 мин. се добавя спанакът и се изчаква да омекне.
  4. Слагат се оризът с малко сол и черен пипер, мащерката и малко водичка.
  5. Огънят се намаля на умерена степен и когато водата почне да къкри, се счукват яйцата. Изчаква се да се забулят.
  6. Всяка порция се сервира, като на дъното на чиния се сипва от спанака с ориз, а отгоре се слага по едно от забулените яйца.

Да ви е сладко!

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер мащерка пушен червен пипер яйца ориз бейби спанак кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче