5 средно големи яйца
300 г свински наденици
140 г ситно нарязана шунка
ситно нарязан праз
3-4 ситно нарязани кисели краставички
черен пипер
кимион
брашно
галета
Сварете четири от яйцата за около 8 минути. Обелете ги и ги оставете на страна да изстинат. През това време отделете каймата на наденичките в голяма купа и прибавете към тях шунката, краставичките, черния пипер, кимиона и праза. Омесете добре каймата и я разделете на четири равни топки. Разточете ги една по една между два слоя домакинско фолио, докато стана възможно най-тънки. Набрашнете яйцата и завийте каймата около всяко едно от тях. Разбийте последното яйце в купа. В две чинии сложете брашното и галетата. Загрейте олиото в дълбок съд. Потопете яйцата първо в разбитото яйце, след това в брашното, после пак в разбитото яйце и накрай в галетата. Изпържете яйцата за около 10 минути. Извадете ги на домакинска хартия, за да изцедят от олиото. Сервирайте с гарнитура от картофени дукеси.
5 средно големи яйца
300 г свински наденици
140 г ситно нарязана шунка
ситно нарязан праз
3-4 ситно нарязани кисели краставички
черен пипер
кимион
брашно
галета
Сварете четири от яйцата за около 8 минути. Обелете ги и ги оставете на страна да изстинат. През това време отделете каймата на наденичките в голяма купа и прибавете към тях шунката, краставичките, черния пипер, кимиона и праза. Омесете добре каймата и я разделете на четири равни топки. Разточете ги една по една между два слоя домакинско фолио, докато стана възможно най-тънки. Набрашнете яйцата и завийте каймата около всяко едно от тях. Разбийте последното яйце в купа. В две чинии сложете брашното и галетата. Загрейте олиото в дълбок съд. Потопете яйцата първо в разбитото яйце, след това в брашното, после пак в разбитото яйце и накрай в галетата. Изпържете яйцата за около 10 минути. Извадете ги на домакинска хартия, за да изцедят от олиото. Сервирайте с гарнитура от картофени дукеси.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност