Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Ризото с тиква

Нежно, ароматно и изискано

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
2’ Подготовка
45’ Време за готвене
6 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 1/2 ч.ч. ориз басмати
  • 1 глава кромид лук
  • Зехтин
  • 1 дафинов лист
  • Настърганата кора от 1 лимон
  • 1 ч.ч. бяло вино
  • 2 с.л. песто
  • 1 л пилешки бульон, горещ
  • 150 г пюре от тиква
  • 50 г краве масло
  • 3 с.л. настърган пармезан
  • Натрошено синьо сирене
  • 1 с.л. тиквено семе
  • Черен пипер
  • Листа от рукола, за украса

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете лука на дребно и го запържете в нагрят тиган с малко зехтин на дъното за около 2-3 мин.
  2. Нарежете 2 скилидки чесън на едро и го прибавете към лука. Овкусете с прясна мащерка и 1 пръчица канела.
  3. Добавете 1 дафинов лист и настърганата кора от един лимон.
  4. Изсипете ориза без никаква вода. Бъркайте начесто всички продукти за около 15 мин.
  5. Добавете 1 ч.ч. бяло вино и разбъркайте.
  6. Прибавете пестото.
  7. Добавете 1 ч.ч. горещ пилешки бульон и го изчакайте да се изпари, като разбърквате непрекъснато.
  8. Повторете процедурата, докато изразходвате около литър бульон.
  9. Време е за тиквеното пюре.
  10. Разбъркайте ризотото и свалете тигана от котлона. Добавете кравето масло, настъргания пармезан и кората от портокал.
  11. Сервирайте ястието в плоски чинии и поръсете всяка порция с натрошено синьо сирене, малко тиквено семе и пресни листа рукола. Овкусете с малко зехтин и смлян черен пипер.

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Дайте оценка:

Тагове: зехтин бяло вино краве масло черен пипер рукола дафинов лист тиква пилешки бульон лимон песто ориз пармезан тиквено семе синьо сирене кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче