Продукти:
5 яйца;
1 ч.ч захар;
1 1/2 ч.ч брашно;
1 бакпулвер;
2-3 с.л какао; ванилия.
За заливката:
2 кофички гъсто кисело мляко;
пудра захар на вкус плодовете от един буркан компот от кайсии;
450-500 мл сок от компота;
1 1/2 -2 пакетчета желатин 1ч.ч =200мл
Яйцата се разбиват със захарта до увеличаване на обема им 2-3 пъти /с миксер/. Прибавят се пресятото брашно с бакпулвера, какаото и ванилията. Сместа се изсипва в по голяма тавичка намазана с олио и посипана с брашно. Пече се 20-30 мин в предварително загрята фурна.
! След изваждане от фурната веднага се надупчва с вилица навсякъде и се залива с предварително подсладеното на вкус кисело мляко.Отгоре се поръсва с настърган шоколад по желание.Тавата се слага в хладилник за 40 мин. При престоя блата се напоява от киселото мляко, а отгоре се образува слой като от сметана.
През това време се отцеждат плодовете от компота, като сокът се запазва. Изсипва се желатина в него и леко се нагрява в МВ печка до разтапянето му.
! Не трябва за завира.
Сладкишът се нарязва на парчета - пастички.
Отцедените кайсии се нареждат върху глазурата от кисело мляко и върху тях внимателно със супена лъжица се разнася поизстиналия сок с желатина.
Оставя се в хладилник за около 1 час да желира.
Продукти:
5 яйца;
1 ч.ч захар;
1 1/2 ч.ч брашно;
1 бакпулвер;
2-3 с.л какао; ванилия.
За заливката:
2 кофички гъсто кисело мляко;
пудра захар на вкус плодовете от един буркан компот от кайсии;
450-500 мл сок от компота;
1 1/2 -2 пакетчета желатин 1ч.ч =200мл
Яйцата се разбиват със захарта до увеличаване на обема им 2-3 пъти /с миксер/. Прибавят се пресятото брашно с бакпулвера, какаото и ванилията. Сместа се изсипва в по голяма тавичка намазана с олио и посипана с брашно. Пече се 20-30 мин в предварително загрята фурна.
! След изваждане от фурната веднага се надупчва с вилица навсякъде и се залива с предварително подсладеното на вкус кисело мляко.Отгоре се поръсва с настърган шоколад по желание.Тавата се слага в хладилник за 40 мин. При престоя блата се напоява от киселото мляко, а отгоре се образува слой като от сметана.
През това време се отцеждат плодовете от компота, като сокът се запазва. Изсипва се желатина в него и леко се нагрява в МВ печка до разтапянето му.
! Не трябва за завира.
Сладкишът се нарязва на парчета - пастички.
Отцедените кайсии се нареждат върху глазурата от кисело мляко и върху тях внимателно със супена лъжица се разнася поизстиналия сок с желатина.
Оставя се в хладилник за около 1 час да желира.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност