Необходими продукти:
- Готово тесто за пица
- 4 с.л. царевица от консерва
- 1 червена чушка
- 1 домат, на кубчета
- 1/2 глава червен лук
- Пресен магданоз, наситнен
- 16 резена луканков салам
- Зехтин
- Сол и черен пипер на вкус
- Краве масло
- Кетчуп
Начин на приготвяне:
- От тестото се правят 4 топки, които се разточват на блатове с по-голяма дебелина.
- Фурната се загрява на 180 градуса.
- В една купа се смесват царевицата, червената чушка, нарязана на тънки лентички, кубчетата от домата, както и лука, който се реже на много ситно.
- Получената плънка се овкусява с малко зехтин, сол и черен пипер и се разбърква.
- Блатовете от тестото се намазват с по 1 с.л. кетчуп и върху всеки от тях се редят по 4 резена от луканковия салам.
- Краищата се завиват, така че да се получи джобче, в което се сипва от зеленчуковата смес.
- Върху всяка "лодка" се слага по една бучка краве масло.
- Пиците се слагат в тава и се пекат за 10-15 мин. или до готовност на тестото. Сервират се топли.