Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Песто от див чесън

Подходящо за паста, пица, филийки и салати

15’ Подготовка
5’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 150 г листа от див чесън
  • 50 г пармезан
  • 1 скилидка чесън
  • Настърганата кора от ½ лимон и сок на вкус
  • 50 г ядки (орехи, бадеми, лешници)
  • 150 мл зехтин или олио

Начин на приготвяне:

  1. Измийте и нарежете листата чесън на едро.
  2. Сложете ги в блендер или чопър заедно с пармезана, чесъна, лимоновите кори и ядките. Смелете ги на паста.
  3. Прибавете по малко зехтина/олиото и отново смелете.
  4. Опитайте на вкус и подправете със сол и лимонов сок.
  5. Преместете пестото в бурканче и налейте отгоре още зехтин, докато се покрие. Така ще го съхраните за по-дълго време.

Ако искате да научите повече за невероятните свойства на дивия чесън, прочетете в текста долу.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън левурда лимон орехи пармезан див чесън

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче