Необходими продукти:
- 150 г листа от див чесън
- 50 г пармезан
- 1 скилидка чесън
- Настърганата кора от ½ лимон и сок на вкус
- 50 г ядки (орехи, бадеми, лешници)
- 150 мл зехтин или олио
Начин на приготвяне:
- Измийте и нарежете листата чесън на едро.
- Сложете ги в блендер или чопър заедно с пармезана, чесъна, лимоновите кори и ядките. Смелете ги на паста.
- Прибавете по малко зехтина/олиото и отново смелете.
- Опитайте на вкус и подправете със сол и лимонов сок.
- Преместете пестото в бурканче и налейте отгоре още зехтин, докато се покрие. Така ще го съхраните за по-дълго време.
Ако искате да научите повече за невероятните свойства на дивия чесън, прочетете в текста долу.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО