Яйца - 6 бр.
Захар - 6 супени лъжици
Брашно - 5 супени лъжици
Какао - 1 супена лъжица
Ванилия - 2 бр.
Черен шоколад - 200 г
Бял шоколад - 50 г
Сметана - 150 мл
Сода бикарбонат - 1 чаена лъжичка
Захарен сироп - 1:1 захар и вода
1. Жълто тесто:
Разбиват се 3 жълтъка, 3 супени лъжици захар, 3 супени лъжици брашно, 1 ванилия и 1/2 чаена лъжичка сода. С леко бъркане се добавят 3 разбити на сняг белтъци.
2. Кафяво тесто:
Включва 3 жълтъка, 3 супени лъжици захар, 2 супени лъжици брашно, 1 супена лъжица какао, 1/2 чаена лъжичка сода, 1 ванилия и 3 разбити на сняг белтъци.
3. В намаслена форма се изсипва първо жълтото тесто, след това с лъжица се нанасят неопределени форми от кафявото. Така се редуват до изчерпване на количеството. Пече се на 180 градуса за 30 минути.
4.Охладеният блат се разрязва хоризонтално на две половини, които се сиропират.
Кремът, който се нанася върху долния блат, се прави от 200 г разтопен шоколад и 150 мл сметана. Останалото количество от крема се излива върху вече сглобената торта. Украсява се с разтопен бял шоколад, който е излят върху кухненска хартия в произволни форми.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.