Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Яйца - 6 бр.
Захар - 6 супени лъжици
Брашно - 5 супени лъжици
Какао - 1 супена лъжица
Ванилия - 2 бр.
Черен шоколад - 200 г
Бял шоколад - 50 г
Сметана - 150 мл
Сода бикарбонат - 1 чаена лъжичка
Захарен сироп - 1:1 захар и вода

1. Жълто тесто:

Разбиват се 3 жълтъка, 3 супени лъжици захар, 3 супени лъжици брашно, 1 ванилия и 1/2 чаена лъжичка сода. С леко бъркане се добавят 3 разбити на сняг белтъци.

2. Кафяво тесто:

Включва 3 жълтъка, 3 супени лъжици захар, 2 супени лъжици брашно, 1 супена лъжица какао, 1/2 чаена лъжичка сода, 1 ванилия и 3 разбити на сняг белтъци.

3. В намаслена форма се изсипва първо жълтото тесто, след това с лъжица се нанасят неопределени форми от кафявото. Така се редуват до изчерпване на количеството. Пече се на 180 градуса за 30 минути.

4.Охладеният блат се разрязва хоризонтално на две половини, които се сиропират.

Кремът, който се нанася върху долния блат, се прави от 200 г разтопен шоколад и 150 мл сметана. Останалото количество от крема се излива върху вече сглобената торта. Украсява се с разтопен бял шоколад, който е излят върху кухненска хартия в произволни форми.

Дайте оценка:

Тагове: яйца бяла захар ванилия черен шоколад какао бяло брашно сода

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче